11 Ocak 2012 Çarşamba

Dürbün Ayağı Üreticileri


Dürbün ayağı, yivli av tüfeğinizde kullanacağınız en önemli ekipmanlardan birisidir. Atışlarınızın isabetliliğine doğrudan etki edecek bir parça olması nedeniyle dürbün ayağı alırken iyi incelemeli, kalitesinden emin olduğunuz dürbün ayaklarını kullanmalısınız. Bu makalede yaygın olarak kullanılan dürbün ayakları ve üreticileri hakkında okuduğum yorumlardan ve incelemelerimden edindiğim bilgileri paylaşacağım. 
EAW
Ülkemizde dürbün ayağı denince akla gelen ilk marka EAW'dır. Genellikle çıkarılabilir ayakları tercih edilir. Avrupa'da çok yaygın kullanılmasına rağmen Amerika'da kullanan birine henüz rastlamadım. EAW'ı diğer ayaklardan ayıran en büyük fark ise fiyatıdır. Amerikada çıkarılabilir ayaklar 100-200 dolar arasında bir fiyata satın alınabilirken EAW fiyatları 400-500 euro arasında satılmaktadır. Şahsen kaliteli de olsa bu tutarın dürbün ayağı için çok fazla olduğunu düşünüyorum.


LeupoldLeupold firması neredeyse her tüfeğe uygun, her çeşit dürbün ayağını üretiyor. Tek parça çift parça, çıkarılabilir, sabit taktik amaçlı vb aradığınız her tip dürbün montajını Leupold firması üretiyor ve uygun fiyatı nedeniyle yaygın bir şekilde kullanılıyor.
Warne
Warne dürbün ayakları da yaygın olarak kullanılan dürbün ayaklarından biridir. Çoğu tüfeğe uygun çıkarılabilir ve sabit dürbün ayakları üretmekteler ve fiyatları EAW ve diğer Avrupalı dürbün ayağı üreticilerine oranla çok daha uygun. Dürbün ayağı üretmeyen bazı dürbün üreticileri Talley ile Warne ayak kullanılmasını tavsiye etmektedir.
Talley
Warne firması hakkında yazdıklarım Talley için de geçerlidir. Tüfeğim için dürbün ayağı araştırmaya başladığımda Talley hakkında çok sayıda olumlu yorumla karşılaştım. Firmanın satış sonrası desteğinin de mükemmel olduğunu ifade eden yorumlara rastladım. Bir kullanıcı aldığı ayağın tüfeğine uymadığını ve Talley firmasını arayıp yardım istediğini yazmış. Firmayla yaptığı görüşmeden sonra firma bu kişiye tarif ettiği dürbün ayağını ücret talep etmeden göndermiş. Kullanıcı ürünü alıp tüfeğine uyduğunu gördükten sonra "Aradığım dürbün ayağını üretmese dahi Talley'i tercih edeceğim" yazmış. Talley firması ayrıca Browning tüfeklerinin orjinal dürbün ayaklarını da üretmektedir.
Badger Ordance
Rail mount tabir edilen raylı dürbün ayakları ve dürbün yüzükleri ile popüler bir firmadır. Kullanılan dürbün yüzüklerinin büyük bölümü Badger Ordance firmasına aittir. Her tüfeğe uygun dürbün ayağı üretmiyorlar ancak Remington, Savage gibi Amerikada çok satan bazı tüfekler için montaj sistemleri üretiyorlar.
Nightforce
Badger Ordance firması için yazdıklarım Nightforce firması için de geçerlidir. Çok az sayıda tüfeğe uygun ayak imal ediyorlar. Tek blok halinde, tek parça ve çift parça sabit ayak üretiyorlar. Genellikle nightforce kullanan kişiler bu ayakları tercih ediyor. Özellikle aliminyum ve hafif parçalardan imal edilen dayanıklı dürbün yüzükleri diğer markalara oranla biraz pahalı olsa da çoğu kişi tarafından tercih ediliyor. Nightforce ve Badger Ordance ayaklarında montaj öncesi ayar yapmanız veya bazı özel aletlerle ayakları montaja hazırlamanız gerekmiyor. Sadece tork ayarlı anahtar ile belirtilen ağırlıkta vidaları sıkıştırmanız ve dürbünü takmanız yeterli oluyor. Nightforce kullanıcı klavuzunda montaj yüzükleri üzerinde eğeleme yapmamanız gerektiği özellikle yazılmış. Bu da firmanın ürettiği ayak ve yüzüklerin ne denli hassas üretildiğini gösteriyor.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel paylaşım Teşekkür ederiz.

Adsız dedi ki...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışında bulunmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

Jupiter dedi ki...

Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek almak ve hastalarımızı kurtarmak için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin. hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp'ta bizimle iletişime geçin: +1 (515) 293-5520

Adsız dedi ki...

Bu Mayo Clinic tarafından yapılan genel bir kamu duyurusudur ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
mayocareclinic@gmail.com
Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garantilidir.
Lütfen daha fazla bilgi için bize bir e-posta mesajı gönderin.