10 Kasım 2011 Perşembe

Fişek ve Grain Seçimi

Uzun sayılabilecek aradan sonra bloguma yeni yazılar ekleyerek bilgi ve tecrübelerimi paylaşmaya karar verdim. İlk konumuz yeni fişeklerin ithal edilmesi ve av sezonunun açılması nedeniyle henüz istihkakını almayan yivli sahiplerine yönelik olacak: Fişek ve grain seçimi...

MKE fişek ithalinde yetkili tek kurum olduğundan marka seçimi gibi bir derdiniz olmuyor. Ne ithal edildiyse onu almak zorundasınız. Benim kullandığım kalibrenin sadece Federal üretimi fişekleri satışta olduğu için seçim yapma gibi bir derdim yok ancak farklı kalibrelerin farklı markalara ait fişeklerinin satışta olabileceğini düşünerek birkaç ipucu vermek istiyorum.

Öncelikle iyi ve kaliteli fişek tüfeğe göre değişir. Kullandığınız tüfek için hangi fişeğin en iyisi olduğunu sadece deneyerek ve sadece siz bulabilirsiniz. En iyi fişeği bulabilmeniz için farklı markalara ait fişeklerle atışlar yaparak en iyi grupmanı hangi fişeğin verdiğini bulmalısınız. Eğer imkanınız varsa MKE'ye giderek poligonda bu testleri yapmak en mantıklısı çünkü fişek istihkakınızdan harcamadan en uygun fişeği bulabilirsiniz. 

Yivli av tüfeği sahibi avcıların en çok grain seçimiyle ilgili yanlış yaptıklarını veya yanlış düşündüklerini görüyorum. Çoğu avcı balistik tablolara bakıp hafif çekirdeklerin daha az düştüğünü ve bu nedenle daha uzak mesafelere atış yapma imkanı tanıyacağını düşünüyor. İşin doğrusu ise bunun tam tersidir. Çünkü uzun mesafelerde isabet kaydedebilmeniz için öncelikle çekirdeğin uçuş yolunu iyi tahmin edebilmelisiniz. En doğru tahmini ise balistik katsayısı yüksek, diğer deyişle (diğer değişkenler sabit iken) ağır olan çekirdek için yapabilirsiniz. Ağır çekirdekler çıkış hızları yavaş olduğundan ve atış yapılan mesafeye daha uzun zamanda ulaştıklarından daha fazla düşerler ancak tahmin edilen uçuş yörüngesinden, hafif çekirdeklere oranla daha az saparak uçtukları için uzun mesafelerde daha iyi performans gösterirler.

Yazdıklarımı toparlamam gerekirse, benim gibi uzun mesafe meraklısıysanız bildiğiniz marka ve ağır çekirdekli fişeklerden şaşmayın. :) 

2 yorum:

Dr. Brad Hilaman dedi ki...

Adım Dosher memorial Hastanesi'nden Dr. Brad Hilaman, organ Cerrahisi konusunda uzmanım ve satmak isteyen insanlardan organ alımıyla ilgileniyoruz ve ABD, Malezya ve Dubia'da ama başımızın başındayız. ofisi ABD’dedir. Böbreklerinizi satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bize geri dönmekte tereddüt etmeyin. Ve bu ilgileniyorsanız bizim e-posta: doshermemorial1@gmail.com

E-posta: doshermemorial1@gmail.com
Veya whatsapp: +2348101599658
Dr. Brad Hilaman

Jupiter dedi ki...

Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek almak ve hastalarımızı kurtarmak için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin. hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp'ta bizimle iletişime geçin: +1 (515) 293-5520