21 Ağustos 2009 Cuma

Sonunda...

Blogger'den kaynaklanan sorunlar nedeniyle 3-4 gundur bloguma yazı ekleyemiyordum. İmkan olsa satışa çıkan browninglerin resimlerini ekleyecektim ancak MKE sağolsun beni bu zahmetten kurtardı. Çünkü satışa çıkarılan sürgü mekanizmalı tüfekler 2-3 günde tükenmiş. Satışı devam eden lever action mekanizmalı Browning BLR tüfeğinin resmini ise aşağıya ekliyorum.


Browning Eurobolt tüfeklere yetişen talihlilerden birisi de bendim. Aslında tüfeği isteyerek aldığımı söyleyemem. Gönlümden geçen Remington'un ülkemizde olmayan bir modeliydi ancak hem yivli hasretine son vermek hem de askere gidene kadar geçecek boş zaman içerisinde kullanmak için Browning'i aldım. Kısa namlusu, sürgüsünün biraz ağır olması ve fazla dürbün ayağı seçeneğinin olmaması dışında tüm özellikleri hoşuma gitti. Sayfada fazla yer kaplamaması için resimleri link halinde ekliyorum. Darısı silah seven tüm yoldaşlarımın başına...

Resim 1
Resim 2
Resim 3
Resim 4
Resim 5
Resim 6
Resim 7
Resim 8
Resim 9
Resim 10

15 yorum:

conqueror07 dedi ki...

hayırlı olsun kardeş darışı başımıza insallah ama tüfeklerin genel görünümü ve cz lere göre işçilikleri güzel gözüküyo bu arada kaç kalibre aldın resimden çıkaramadım

TempesT dedi ki...

Teşekkür ederim sayın conqueror07. Daha iyileri sizlere nasip olur inşallah.

Ben 7mm Rem Mag aldım. Bunun dışında 300 win mag ve 30-06 kalibreleride mevcuttu ancak fişek fiyatının uygun olması ve magnum kalibre olması nedeniyle 7mm RM'yi tercih ettim.

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun kardeş askere giderken satmayı düşünürsen biz burdayız.

TempesT dedi ki...

Sayın yorumcu istediğim tüfeği almadan elimdekini satmak istemiyorum. Yinede teklifiniz için teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

HAYRINI GÖR BİRADER,RABBİM KAZADAN BELADAN KORUSUN.
BİRADER YURT DIŞINDAN TURİST OLARAK GİDİLDİĞİNDE TÜFEK ALMA,GETİRME İMKANIMIZ VARMI MEVZUAT HAKKINDA BİGİN VARSA YOLUNU SÖYLERMİSİN??

TempesT dedi ki...

Teşekkür ederim sayın yorumcu...

Emniyetten izin aldıktan sonra yivsiz tüfek getirebilirsiniz. Yivli tüfek veya tabanca ise malesef getiremezsiniz. Yivlileri yurt dışından sadece yurt dışına devlet göreviyle giden ve kesin dönüş yapan askeri ataşeler subaylar, polisler ve güvenlik görevlileri getirebiliyor. Onlarda sadece 1 kez ve 1 adet getirebildiklerinden yüksek komisyon istiyorlar. Araya aracı komisyon vesaire de girince maliyet iyice artıyor.

conqueror07 dedi ki...

bence alınabilecek en iyi kalibreyi almıssın türkiye şartları için :) gönül isterdiki 8x68 alalım ama malum 1 fişek 9 lira ama bence 7mm en sıkı kalibrlerdn biri inşallah tez zamanda bizede nasip olur kazasız belasız kullanmanı diliyorum.. hayırlı olsun tekrar

Adsız dedi ki...

Sn Tempest tüfeğiniz hayırlı olsun.Ben bir konuyu merak ediyorum.Acaba astsubaylar yivli av tüfeği aldığında ruhsata para veriyorlar mı? Kimileri veriyor kimileri vermiyor diyorlar bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim.

Adsız dedi ki...

ben şekil itibariyle sauer202 seçerdim.. biraz param olsun ondan almayı düşünüyorum.. Ayrıca askeri personeller çok uygun şekilde alıyorlar vergide fln kıyak var yani :))

Adsız dedi ki...

hiç atış yaptınmı?? tepme olayı nasıl. bende sauer 300 win mag düşünüyorum. acaba tepme olayı aynımıdır. bi anlatırsan sevinirim.

TempesT dedi ki...

Birkaç atış yaptım, videoya da çektim ancak heyecandan argo ve küfür içeren cümleleri ardı ardına sıralayan arkadaşlar nedeniyle yayınlayamıyorum. :)

Geri tepmede magnum çapların omuz ağrıtacak, insanı sarsacak kadar geri tepdiğini okumuştum ama kim yazmışsa biraz abarttığını atış yaptıktan sonra anladım. Sadece tüfek patladığında nişan hattınız bozuluyor ve ikinci atış için tekrar nişan almanız gerekiyor. Ustalar ikinci atışa kadar hedefin takip edilmesi gerektiğini, pozisyonu bozmadan ve gözünüzü dürbünden çekmeden beklemeniz gerektiğini söylüyorlar ancak benim kullandığım tüfekte bunları yapmam mümkün değil. 300 WM.'nin 7mm RM'ye göre daha fazla geri teptiği de malum.

Tüfeği alıp denemeden geri tepmenin nasıl olduğunu öğrenemeyeceksiniz. Peşpeşe atış yapmaya ihtiyacım olmaz diyorsanız 300 WM alın derim. Hayır, tüfeği avda kullanacağım ve seri atış yapmam gerekecek derseniz 308 Win. almanızı tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
alı dedi ki...

kardesler bende bır yıvlı tufek sahıbı olmak ıstıyorum lutfen ama lutfen bana yardım edın sımdıden tesekkurler

Adsız dedi ki...

yuh be bune fiyatlar

Adsız dedi ki...

herkese iyi günler dilerim....arkadaşlar bu fiyatlar ne böyle CZ 527 FS cal. 223 Rem marka tüfeğin yurtdışı fiyatı kendi üretildiği yer yalnızca 723 dolar diğer markaları söylemeye bile gerek yok remşngton browning marka silahların en babasını 1500-2000 dolar alırsın.burda en ucuz olanları bu fiyattan satılıyo tabi.sitelerine girin fiyatlarına bir bakın hele eminim çoğunuz merak edip bakmışsınızdır.tabi bununlada kalmıyo silahı almak bulundurma ve taşıma ruhsatıda 2000 tl yalan değil 3000 tl ye silah alacaksınız ve bir o kadarda ruhsata vericeksiniz...ötv si kdv si yok bilmem neyi bu silahları bu kadar fahiş fiyata satan zihniyet nedir herkes silah alöasın diyemi bence değil birilerini cebine para girsin diye yüzde 99 da böyle zaten..sadece silah mevzusu değil her alanda ithal üründe böyle haksız kazanç var nereye gidiyor bu paralar devletemi hiç sanmıyorum bizi yöneten ve bunu haksız kazanç haline getirip yasallaştıran zihniyetin cebine...ben alamam şahsen bu kadar para verip bu silahlara sahip olamam yada çok beklemem lazım yani hevesim kursağmda kaldı bu tür yivli av tüfeklerinin verdiği hazzı hiçbir silah veremez bence ne m16 sı nede ak 47 si nede g3 ü vs...ama işten anlayan ve alma gücü olan alır tabi ona diyecek lafımız yok ama olay almak değil olay bu vergi zihniyetinin ve rantın son bulması eminim bu silahları kullanmak isteyipte fiyatları ve yasal zorunlulukları görünce hevesi kurağında kaln benim gibi bir sürü insan var ama dediğim gibi haksız kazanç birilerinin cebini dolduruyor yoksa vergi hikaye yasal görünümü onun...ve ayrıca biz herhangi bir ürünün ihracatında nerdeyse zararına satıyor...bu zihniyet değişmeli artık neden bir avrupalı bi ürünü alırken 500 dolar verip istediği kadar mermiyi sıkıyosarsa ben neden aynı ürüne 5000 tl vereyim kendi adıma söylüyorum kimse üstüne alınmasın enayimiyim ben...gerekirse kaçak getiririm ruhsatına dahi bir kuruş vermem.vermem abi neden veriyorum ben bir ürünün ederini karşılığını hak sahibine veriyorsam neden hava parası birinin cebine para koyayım neden devlete para vereyim vermek zorundamıyım.dediğim gibi arkadaşlar kaçak getirir gene bir kuruş vermem devlete bugüne kadar verdik devletin ne hayrını gördük...umarım meselemi ve derdimi anlatabilmişimdir...